Handige kamerplant tools

Alle must-have tools voor gezonde kamerplanten

Om jouw urban jungle goed te verzorgen is naast plantenkennis, ook de juiste tools een must. De beste planten tools helpen jou namelijk om de optimale omstandigheden voor plantengroei te creëren.

Ik heb een een selectie gemaakt van allerlei verschillende tools die jou assisteren bij de verzorging van jouw kamerplanten. Op deze pagina vind je mooie gieters, slimme vochtmeters, handige snoeischaren en nog veel meer.

Om optimaal gebruik te maken van deze kamerplanten tools, is het natuurlijk handig om te weten hoe je ze gebruikt. Daarom heb ik ook een selectie kamerplanten boeken gemaakt die je zeker even moet bekijken.

Mooie gieters voor kamerplanten

Een mooie gieter kan natuurlijk niet ontbreken in jouw kamerplanten verzorgingsset. Maak van een gieter een echte eye-catcher in jouw interieur of kies voor een praktische grote gieter. Kijk daarbij goed hoeveel water er in de gieter kan, zodat je niet telkens hoeft bij te vullen. Soms kan het ook handig zijn verschillende gieters te gebruiken met andere vloeibare plantenvoeding.

Slimme vochtmeters voor kamerplanten

Het is niet altijd makkelijk om in te schatten of jouw kamerplant alweer wat water kan gebruiken. Soms is de bovenste laag aarde al droog, maar is het onderin de pot nog vochtig genoeg. Om zeker te weten dat je niet te veel of te weinig water geeft, kun je gebruik maken van een slimme vochtmeter. Zo weet je zeker dat jouw kamerplanten op het juiste moment water krijgen.

Handige snoeischaren voor kamerplanten

Wil je jouw kamerplanten goed verzorgen, dan is het soms nodig om te snoeien. Dode takken en bladeren verwijderen, maar ook om de groei van jouw kamerplant te bevorderen. Kies een goede degelijke snoeischaar of ga voor een complete set met plantenspuit, schep en hark.

Plantenspuiten voor kamerplanten

Om een goed klimaat voor jouw kamerplanten te creëren, kan het nodig zijn de luchtvochtigheid te verhogen. Zeker tropische planten hebben baat bij een wat hogere luchtvochtigheid. Om dat te bereiken kun je gebruik maken van een plantenspuit. Af en toe jouw kamerplant benevelen, voorkomt uitdroging van bladeren en ongedierte. Daarnaast is het belangrijk zo nu en dan de bladeren stofvrij te maken.

Bekijk de producten hieronder of lees mijn artikel over de beste plantenspuiten van 2024.

Luchtbevochtigers voor kamerplanten

Wil jij de luchtvochtigheid voor jouw kamerplanten optimaal in orde hebben? Dan is het wellicht tijd voor een luchtbevochtiger. Ideaal om het juiste klimaat te creëren en daarnaast heb je er geen omkijken naar. Zeker tropische en subtropische planten die het beste gedijen bij een hogere luchtvochtigheid, kunnen baat hebben bij de aanschaf van een luchtbevochtiger.

Bekijk de producten hieronder of lees mijn artikel over de beste luchtbevochtigers van 2024.

Waterdruppelaars voor kamerplanten

Wil jij 100% zeker weten dat jouw kamerplanten nog leven als je terugkomt van vakantie? In dat geval kan een systeem met waterdruppelaars de oplossing zijn. Door de ingebouwde of bijgeplaatst waterreservoirs, weet jij zeker dat jouw kamerplanten altijd de juiste hoeveelheid water tot zich krijgen.